شیوه مطالعه ادبیات فارسی کنکور + معرفی بهترین منبع ادبیات فارسی

چگونه در ادبیات فارسی درصد بالایی کسب کنیم + روش مطالعه ادبیات فارسی کنکور

شیوه مطالعه درس فارسی کنکور

موضوع : مهارت های مطالعه | نویسنده : علیرضا آتشی

منتشر شده در نمره یار

شیوه مطالعه فارسی کنکور – امروز برای شما کاربران گرامی یک موضوع جالبی انتخاب کردیم. شیوه مطالعه درس ادبیات فارسی که یکی از مهم ترین بخش های کنکور است.

درس ادبیات فارسی همواره برای دانش آموزان ترس و هراس عجیبی برای داوطلبان کنکور ایجاد کرده است. اما امروز ما با بررسی درس ادبیات و روش سوال دادن از آن را در کنکور بررسی میکنیم. و یک روش مطالعه برای آن ارائه می دهیم.

شیوه مطالعه ادبیات فارسی کنکور + معرفی بهترین منبع ادبیات فارسی

درس ادبیات فارسی مهم‌ترین درس در بین درس‌های عمومی، با ضریب ۴ در کنکور سراسری است. هم‌چنین درسی است که فرایند کنکور شما با سؤالات این درس آغاز خواهد شد؛ پس اگر پاسخ‌گویی به سؤالات این درس برای‌تان میسر باشد شرایط روحی مطلوبی را برای ادامه‌ی جلسه‌ی آزمون خواهید داشت.

شیوه مطالعه درس فارسی کنکور

درس ادبیات فارسی کنکور دارای ۶ مبحث مهم است:

قرابت معنایی

از این مبحث حدود ۹ سؤال در کنکور طرح می‌شود. به‌عبارتی ۳۶% از ۱۰۰% به این قسمت اختصاص یافته است؛ پس اهمیت بسیار بالایی خواهد داشت. برای تسلط بر این قسمت باید به تمام اشعار و ابیات کتاب‌های ادبیات پیش و پایه‌ی خود مسلط بوده و توانایی ایجاد ارتباط معنایی بین ابیات را داشته باشید و از طریق تمرین تست‌های کنکور سال‌های قبل بر تسلط خود بیفزایید.

زبان فارسی

حداقل ۵ سؤال در کنکور را به خود اختصاص می‌دهد. این قسمت نیاز به تمرین‌های مداوم و جدا از سایر مباحث دارد. اگر قصد دارید به هر ۵ سؤال جواب دهید باید تبحر کافی در شمارش تکواژ، واژه، کلمات ساده و مشتق و مرکب را داشته باشید. هم‌چنین توانایی تشخیص اجزای جمله در کوتاه‌ترین زمان را کسب کنید. پس سعی کنید تا جایی که امکان دارد جملات خارج از کتاب‌های ادبیات را نیز نوشته و از جنبه‌ی زبان‌شناسی تجزیه و تحلیل کنید.

آرایه‌ی ادبی

۳ سؤال در کنکور دارد. برای تسلط بیش‌تر در این قسمت سعی کنید برای هر آرایه همواره چند نمونه در ذهن داشته باشید. و هر روز تمرین و ممارست داشته باشید.

تاریخ ادبیات

از این مبحث نیز ۳ سؤال در کنکور طرح می‌شود. این قسمت کاملاً حفظی و ساده است که با اختصاص اندکی وقت برای مطالعه‌ی این قسمت می‌توانید به هر سه سؤال جواب دهید. در این قسمت می‌توانید از کدگذاری و جمله‌سازی استفاده کنید. مثلاً کلمه‌ی «نمکزار» که کلمه‌ی اختصاری برای آثار خواجه‌عبدالله انصاری است. از جعبه‌ی به‌یاد کانون و کتاب فرهنگ تاریخ ادبیات درس به درس کانون نیز بهره ببرید.

لغت

این قسمت از ادبیات دارای ۳ سؤال در کنکور است و حفظی و ساده است. به ریشه‌ی کلمات توجه داشته باشید و از زمان‌های مرده‌ی خود برای تقویت این مبحث بهره بگیرید.

املا

این قسمت دارای ۲ سؤال در کنکور است و نیاز به تمرین و نوشتن زیاد توسط شما دارد. سعی کنید برای تسلط در املا به معنی کلمات و ریشه‌ی افعال احاطه داشته باشید که در این صورت عملکرد بهتری خواهید داشت.

  • توصیه می‌شود برای مطالعه‌ی هر مبحث وقت جداگانه‌ای در نظر بگیرید تا دقیق‌تر و تخصصی‌تر به هر مبحث بپردازید.
  • ترجیحاً ساعت‌های انتهایی مطالعه‌ی هر روزتان را به یکی از این مباحث اختصاص دهید تا ادبیات جزء مطالعه‌ی هر روزتان باشد.
  • به بودجه‌بندی سؤالات درس ادبیات در کنکور توجه داشته باشید.

یکی از بهترین منابع انتشارات نشر الگو است.

به بقیه مطالب ما در خصوص مهارت های مطالعه مراجعه کنید شاید برایتان جالب باشد.