پاسخ پرسش های نمونه درس چهارم تاریخ دوازدهم انسانی
نام درس : تاریخ | موضوع : گام به گام | نویسنده : نمره یار
منتشر شده در نمره یار | پایه و رشته : دوازدهم انسانی
گام به گام درس 4 تاریخ دوازدهم انسانی – در این پست می توانید پاسخ پرسش های نمونه درس اول تاریخ دوازدهم انسانی را مشاهده کنید. این سوالات در امتحانات نهایی شما مطرح خواهد شد و به شما دانش آموزان پیشنهاد می کنید بر روی این سوالات تسلط داشته باشید.
پاسخ سوال 1: با سقوط صفویان کشور ما، در عرصههای اقتصادی و سیاسی رکود بسیاری داشت، اما در اوایل دوره قاجار و کم شدن جنگهای داخلی، شاهد رشد صنایع داخلی کشور بودیم. چون اروپاییها درگیر جنگ بودند، اما بعد از اتمام جنگ ناپلئون، سیل کالاهای خارجی وارد ایران شد، که باعث از بین رفتن صنایع بومی کشور شد. در دوره امیر کبیر، تلاشهای زیادی برای احیای این صنایع صورت گرفت، اما با قتل او، تلاشها پیگیری نشد.
پاسخ سوال 2: در این دوره 3 شیوه تولید وجود داشت:
- الف: تولید ایلیاتی که مختص ایلات و کوچ نشینان بود، نظر تولید گوشت، پوست، پشم، گلیم، لبنیات و …
- ب: شیوه تولید سهم بردن، یعنی روستاییان بدون زمین، اغلب بر روی زمین مالکان کار میکردند و در ازای بهرهبرداری از ملک ارباب، گاها تا یک سوم را به عنوان بهره مالکانه به او تحویل میدادند.
- پ: شیوه تولید خرده کالای دولتی و خصوصی بود که ویژهی شهرها بود، که در کارگاههای تولید و مراکز شهری تولید میشد.
پاسخ سوال 3: با اختراع دوربین، تصاویر زیادی از ساختمانهای خارجی توسط مسافران آورده شد و بسیاری از معماران به سفارش ثروتمندان و دربار، با تقلید از این نوع معماریها و با تلفیق معماری ایرانی، سبک جدیدی از معماری را بوجود آوردند. این بناها به بناهای کارت پستالی معروف شدند. همچنین ورود تلفن، تلگراف و پست و … از غرب، باعث یه وجود آمدن سبک جدیدی از معماری برای این ادارات شد.
پاسخ سوال 4: نقاشی در عصر قاجار بدلیل وحدت سیاسی و نبود جنگ داخلی و در سایه حمایت پادشاهان و دربار از یک سو، و از سوی دیگر ارتباط با غربی باعث تحول اساسی این هنر شد. در دوره فتحعلی شاه، برجستهترین نقاشان گرد هم آمدند و آنها را به کشیدن پردههای بزرگ جهت نصب در کاخ تشویق کرد. در دوره ناصرالدین شاه، سنت نگارگری ایران تحت تاثیر هنر نقاشی مدرن اروپا قرار گرفت و سبک جدیدی از نقاشی به وجود آمد. و هنرمندانی چون کمالالملک پا به عرصه گذاشتند.
پاسخ سوال 5: با توجه به رکود صنعت ایران در نیمه دوم حکومت قاجار، صنعت فرش رونق بسیاری داشت و صادرات آن، رونق فراوانی داشت. بدلیل وجود گردشگران اروپایی، توجه تاجران و مردم اروپا را به سوی فرش دستبافت ایران جلب شد. ارزانی نیروی کار، طرح و نقش زیبا و متنوع و ظرافت بافندگان از یک سو، و از طوی دیگر تقاضای بازار خارجی و سرمایهگزاری آنها باعث رشد صادرات این محصول شد.
پیشنهادی : نمونه سوال نوبت اول تاریخ دوازدهم | نمونه سوالات امتحان نهایی تاریخ دوازدهم
ترافیک سایت نمره یار بصورت نیم بها محاسبه خواهد شد.
در صورت نارضایتی مولف این اثر، این مطلب فورا از وبسایت حذف خواهد شد.
با ارسال نظر به بهبود محتوای سایت کمک می کنید. لطفا نظر خود را بیان کنید. لینک کوتاه : https://nmyr.ir/6964