پاسخ پرسش های نمونه درس ششم تاریخ دوازدهم انسانی
نام درس : تاریخ | موضوع : گام به گام | نویسنده : نمره یار
منتشر شده در نمره یار | پایه و رشته : دوازدهم انسانی
گام به گام درس 6 تاریخ دوازدهم انسانی – در این پست می توانید پاسخ پرسش های نمونه درس اول تاریخ دوازدهم انسانی را مشاهده کنید. این سوالات در امتحانات نهایی شما مطرح خواهد شد و به شما دانش آموزان پیشنهاد می کنید بر روی این سوالات تسلط داشته باشید.
پاسخ سوال 1: انقلاب صنعتی و ساخت سلاحهای آتشین مانند تفنگ، توپ و کشتیهای جنگی، قدرت سیاسی و نظامی دولتهای اروپایی و به دنبال آن، سیاستهای استعماری آنان به طرز چشمگیری توسعه یافت. انگلستان؛ فرانسه، اسپانیا، پرتغال و سپس آلمان و برخی دیگر از دولتهای اروپایی، کشورها و مناطق مختلفی را در قارههای آسیا، آفریقا، آمریکا و اقیانوسیه را مستعمره خود کردند، و باهم دیگر به رقابت و در مواردی به ستیز برخواستند.
پاسخ سوال 2: در سدهی 91 میلادی دو جریان فکری، ملی گرایی و آزادی خواهی در بسیاری از سرزمینها و جوامع اروپایی شدت گرفت و زمینه ساز شکل گیری کشورها و دولتهای ملی شد. تفکر ملی گرایی مردمان و گروههای قومی را که تاریخ و فرهنگ و زبان مشترکی داشتند.
پاسخ سوال 3: آلمان از یک سو با هدف مقابله با تهدیدات خارجی به ویژه خطر حمله فرانسه و از طرف دیگر، برای پیشبرد سیاستهای توسعه طلبانه خود در اروپا و فراسوی دریاها، مبادرت به انعقاد پیمان اتحاد سیاسی و نظامی با برخی از کشورها کرد. از این رو، نخست با امپراتوری اتریش-مجارستان پیمان اتحاد بست. سپس ایتالیا را نیز وارد این پیمان کرد و اتحاد سه گانه را تشکیل داد. در مقابل فرانسه، برای خروج از انزوای سیاسی و پایان دادن به برتری جویی آلمان، نخست با روسیه و سپس با انگلستان پیمان جداگانهای منعقد کرد، که آنها را دو به دو شریک و متحد سیاسی، نظامی و اقتصادی یکدیگر قرار میداد. مدتی بعد انگلستان و روسیه با بستن معاهده 1907 میلادی، به اختلافات خود در ایران، افغانستان و تبت پایان دادند و عملا اتفاق سه گانه را در برابر اتحاد سه گانه به وجود آوردند.
پاسخ سوال 4: مهمترین علل بروز جنگ چهانی اول، اختلافات مرزی و دشمنی شدید آلمان و فرانسه، مسابقه تسلیحاتی، رقابت بر سر مستعمرات و اقدام برای توسعه و نفوذ و دخالت در منطقه شبه جزیره بالکان بود. اما در این میان، رقابت بر سر مستعمرات و تسلط بر آنها مهمتر بود.
پاسخ سوال 5: در شهرها تورم بطور قابل ملاحظهای افزایش یافته و قحطی شدیدی بروز کرده است. تلفات انسانی ناشی از قحطی و جنگ، بین یکصدهزار تا دو میلیون نفر برآورده شد. یعنی مردم ایران برای جنگی که خود نقشی در آن نداشتند، بهایی این چنین سنگین پرداختند. ارتشهای متخاصم، محصولات کشاورزی، دامی و حتی خود دامها را مصادره میکردند و برای ارتزاق، خود مردم را در مناطق مختلق، بالاخص در روستاها تحت فشار قرار میداند.
پیشنهادی : نمونه سوال نوبت اول تاریخ دوازدهم | نمونه سوالات امتحان نهایی تاریخ دوازدهم
ترافیک سایت نمره یار بصورت نیم بها محاسبه خواهد شد.
در صورت نارضایتی مولف این اثر، این مطلب فورا از وبسایت حذف خواهد شد.
با ارسال نظر به بهبود محتوای سایت کمک می کنید. لطفا نظر خود را بیان کنید. لینک کوتاه : https://nmyr.ir/6983